Titlu: Specialiști români în domeniul chimicalelor participă la un program modern de instrire susținut de experți din Norvegia

București, România, 24.08.2015
Norvegia este printre primele clasate în topul țărilor cu cele mai curate medii înconjurătoare. Un transfer direct de cunoștințe, în Norvegia, este parte a cursului CONOSCEDE ce a început luni, 24 august.
Cursanții sunt specialiști români în domeniile protecției mediului, sănătății publice și securității muncii.
Lectorii norvegieni sunt experți de marcă în domeniul toxicologiei și ecotoxicologiei de la Universitatea din Oslo, Insitutul Național de Sănătate Publică și Institutul de Cercetări Vestlandsforsking.
Cursul de 6 luni, va combina învățarea la distanță, cu predarea directă, din care 2 săptămâni în Norvegia.
Cursanții vor învăța cum sunt generate și mai ales cum se interpretează datele privind toxicitatea și ecotoxicitatea substanțelor. Acestea sunt aspecte fundamentale în luarea deciziilor privind autorizarea sau restricționarea substanțelor pe piața comunitară.

Instruirea este parte a proiectului „Consolidarea cunoștințelor și a gradului de conștientizare privind substanțele și deșeurile periculoase – CONOSCEDE” – ID 66253. CONOSCEDE este coordonat de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii “Alexandru Darabont”, București, în calitate de promotor de proiect, parteneri fiind Univesritatea din Oslo, Institutul Vestlandsforsking din Sogndal și Institutul Național de Sănătate Publică din Oslo.
Proiectul va îmbunătăți nivelul de cunoștințe și abilitățile cursanților de a lua decizii privind evaluarea datelor referitoare substanțele și deșeurile periculoase.

Proiectul „CONOSCEDE” în valoare totală de 499,592.63 euro este finanțat în cadrul Programului RO04 – “Reducerea Substanțelor Periculoase”, Cererea de propuneri de proiecte nr. 2: „Campanii de formare și conștientizare” prin fonduri primite din partea Islandei, Liechtenstein şi Norvegiei prin Granturi SEE.
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabont” București este instituție de interes public ce desfășoară activități dedicate prevenirii riscurilor profesionale și protecției mediului.
Pentru informaţii oficiale despre proiect vizitati site-ul www.conoscede.ro, www.eeagrants.org

august 24th, 2015

Posted In: