București, România, 10.11.2015

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii “Alexandru Darabont” în calitate de Promotor al proiectului „Consolidarea cunoștințelor și a gradului de conștientizare privind substanțele și deșeurile periculoase – CONOSCEDE” – ID 66253, în parteneriat cu Universitatea din Oslo, Institutul Vestlandsforsking din Sogndal și Institutul Național de Sănătate Publică din Oslo, anunță începerea cursurilor de scurtă durată din proiectul CONOSCEDE. Acestea vor debuta la Ploiești începând cu data de 19.11.2015, urmând sa se desfășoare și în celelalte regiuni de dezvoltare, în următoarele orașe: București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

Cursul este gratuit și va combina învățarea la distanță cu predarea directă astfel: 4 zile de învățământ la distanță pe platforma e-learning și o zi instruire în clasă.

Grupul țintă îl reprezintă specialiștii din cadrul autorităților locale în domeniile protecției mediului, sănătății publice și securității muncii.

Tematica va include: legislația relevantă pentru produse chimice periculoase și deșeuri; instrumente de sprijin pentru gestionarea chimicalelor, de exemplu baze de date, metode de evaluare, website-uri dedicate. Cursanții vor primi un certificat de participare emis de consorțiul proiectului.

Cu ocazia desfășurării cursului de la București, în data de 26.11.2015, consorțiul proiectului CONOSCEDE, în colaborare cu Institutul de Cercetări al Universităţii din Bucureşti – ICUB, va organiza Simpozionul “Rolul abordării multidisciplinare pentru managementul substanțelor chimice și provocările privind pregătirea viitorilor specialiști”.

Proiectul CONOSCEDE în valoare totală de 448.286,91 euro este finanțat în cadrul Programului RO04 – “Reducerea Substanțelor Periculoase”, Cererea de propuneri de proiecte nr. 2: „Campanii de formare și conștientizare” prin fonduri primite din partea Islandei, Liechtenstein şi Norvegiei prin Granturi SEE.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabont” București este instituție de interes public ce desfășoară activități dedicate prevenirii riscurilor profesionale și protecției mediului.

 

Pentru informaţii oficiale despre proiect vizitati site-ul www.conoscede.ro, www.eeagrants.org

###

noiembrie 10th, 2015

Posted In: